2013. december 9., hétfő

Házi mandulalikőr

A mamámtól származó recepttel jöttem ma este, amit így karácsony idején szoktunk eltenni. Minél tovább áll, annál jobb. Az ízek összeéréséhez kell legalább 2-3 hét és naponta 1-2 x rázzuk meg az üvegünket. Gyors, egyszerű és finom ital lesz belőle.

Hozzávalók:

- 0,5 l vegyes pálinka vagy bármilyen alkohol (ami viszonylag semleges ízű)
- 30 ml mandula aroma (1 db)
- 0,5 kg cukor
- 4 dl víz

Elkészítés:

Az elkészítése pofonegyszerű. Fogjuk a fél kiló cukrunkat és a négy deci vízzel szirupot főzünk belőle. Majd hagyjuk kihűlni és ha teljesen hideg, akkor összekeverjük a fél liter vegyes pálinkával és a mandula aromával. Jól záródó üvegbe töltjük és naponta egyszer-kétszer összerázzuk az üveg tartalmát. Pár hét alatt összeérnek az ízek és fogyaszthatjuk módjával ;)

Fázisképek:

1.lépés: Szirupot főzünk
2.lépés: Kihűtjük a szirupot
3.lépés: Kimérjük az alkoholt
4.lépés: Összekeverjük a hozzávalókat
Üvegekbe öntjük és érleljük :)

1 megjegyzés: